Ford a facebookon

Szavazás

Melyik BL-döntő volt a legjobb?
Marseille-Milan, 1-0, mert az első
Milan-Barca 4-0, természetesen
Ajax-Milan, éljen a totális foci!
Juve-Ajax, 1-1, mert csak
Dortmund-Juve 3-1, Riedle és Ricken a menő
Real-Juve, 1-0, a király visszatért
MU-Bayern 2-1, ilyen nincs, és mégis van
Real-Valencia, 3-0, McManaman!
Bayern-Valencia, 1-1, mert csak büntetőből esett gól
Real-Leverkusen, 2-1, Zidane és Casillas parádé
Milan-Juve, 0-0, te tudod…
Porto-Monaco, 3-0, mert „kiscsapatok” döntőztek
Liverpool-Milan, 3-3, a csoda maga
Barca-Arsenal, 2-1, még Ronaldinho varázsolt
Milan-Liverpool, 2-1, Inzaghi visszavág
MU-Chelsea, 1-1, de miért?
Barca-MU, 2-0, Messi fejesgólja miatt
Inter-Bayern, 2-0, Mourinho megint odaért
Barca-Mu, 3-1, tiki-taka 2.0
  
Free polls from Pollhost.com

Friss topikok

Címkék

1984 (1) 1993 (1) 1994 (1) 1995 (1) 1996 (1) 1997 (1) 1998 (1) 1999 (1) 2000 (1) 2002 (1) 2005 (1) 2012 (2) ajax (2) bajnokok ligája (1) barcelona (1) bayern münchen (1) bayer münchen (1) beckham (2) bl (12) boli (1) capello (1) cech (1) chelsea (2) cruyff (1) del piero (1) döntő (2) dortmund (1) drogba (1) ferencvaros (1) gerrard (1) hosszabbítás (1) isztambul (1) juventus (3) kluivert (1) kopunovics (1) kuntics (1) leverkusen (1) lisztes (1) litmanen (1) liverpool (2) manchester united (1) marseille (1) mijatovic (1) milan (3) müller (1) porto (1) real madrid (2) redondo (2) ricken (1) riedle (1) robben (1) roma (1) seedorf (1) sheringham (1) valencia (1) van basten (1) van gaal (1) vincze ottó (1) will (1) zidane (1) Címkefelhő

Archívum

Drogba: kettőből egy, Robben: tízből semmi

LiveInfo 2012.05.20. 12:31

 Abramovics Chelsea-je hősiesen védekezve, és jó adag szerencsével megnyerte az idei Bajnokok Ligáját. A mérkőzés statisztikái egyértelmű Bayern-fölényt mutatnak, bár a labdabirtoklásból ez még nem egyértelmű (55%-45% a németeknek).

A bajoroknak hét kaput eltaláló lövése, fejese mellett volt 17 kaput elkerülő próbálkozása is, míg a londoniak összesen hatszor kísérelték meg kapura lövést (3-3). A Bayern 20 szögletet végzett el, és csak tizennégyszer szabálytalankodott, míg a Chelsea 120 perc alatt egyetlen szögletet rúgott (26 szabálytalanság mellett, 4 sárgalapért), viszont abból gólt szerzett.

Ez volt a döntő különbség a két csapat között (leszámítva a szerencsefaktort): míg Arjen Robben összesen tízszer kísérelt meg kapura lőni, de még tizenegyesből sem sikerült betalálnia, addig Didier Drogba két próbálkozásából egy gólt fejelt. Thomas Müllernek négy kísérlet kellett egy gólhoz.

 

Goals scored1
 
1
Attempts on target7
 
3
Attempts off target17
 
3
Corners20
 
1
Offsides1
 
2
Fouls committed14
 
26
Yellow cards1
 
4
Red cards0
 
0
Possession (%)55
 
45

 

Robben tizenegyesénél egy sárga strandlufi repült a kapu mellé, ez megzavarhatta a holland támadót, de mindemellett illett volna berúgnia.

 

 

Nem is olyan rég történt már ennél durvább eset is. 2009 októberében a Sunderland-Liverpool meccsen Darren Bent egy piros strandlabdán megpattanó lövéssel szerezte meg a győzelmet a hazaiaknak.

 

 

 A tegnapi mérkőzés után Di Matteo elismerte, hogy a hazaiaknak több lehetőségük volt, és a Chelsea szerencsés is volt. „Úgy gondolom, a Bayern nagyon jól játszott. Valószínűleg több helyzete is volt, mint nekünk. - mondta a döntő után az olasz szakember. - De a végén, amikor a büntetőrúgások jönnek, egy kis szerencse is kell, és néha olyan ez, mint a lottósorsolás. Ma este egy kicsit szerencsésebbek voltunk, mint a Bayern. Számunkra, a klubunk számára ez egy történelmi siker, hiszen a Chelsea először tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját." Di Matteo a szív és a szenvedély diadalának tartja a sikert.

A mérkőzés összefoglalója 36 másodpercben itt látható

A mérkőzés játékosának megválasztott 34 éves Drogba nagyon boldog volt, szavakat is alig talált érzéseire.

„Moszkvában nagyon nehéz volt, és fájdalmas a klubnak, de ma éjszaka mindezt magunk mögött hagytuk. Mindent visszakaptunk. Ez megvolt írva, azt hiszem, elég régóta. Sokat imádkoztam érte, isten és a csapat csodálatos. Nyolc éve vagyok a klubnál, és mindig közel voltunk, hogy a legmesszebb jussunk. Most végre nálunk van ez kupa, visszavisszük a Stamford Bridge-re, és ennél nincs jobb érzés" - nyilatkozta a meccs után.

Szerinte csodálatos, őrült meccs volt, mindent beleadtak. 

„Magabiztos voltam, de mielőtt odaálltam volna, átfutott rajtam, mi történt az Afrika-kupán. Nyerhettünk volna Elefántcsontparttal a döntőben, de elhibáztam a büntetőt. Most is hasonlóan nehéz helyzet volt, de arra gondoltam, ha Petr Cech megcsinálta a védést, nekem is be kell lőnöm. Ha egy ilyen fickó áll a kapuban, hinned kell magadban. Érte és a többi csapattársamért is be akartam találni. Mosolyt akartam a Chelsea-nek hozni, ha már máskor mind a padlón voltunk és sírtunk." 

A tizenegy éve a londoniaknál focizó Frank Lampard élete egyik legnagyszerűbb napjának tartja a tegnapit. Egyáltalán nem bánja, hogy korábban nem nyerték meg a Bajnokok Ligáját, mert "így még különlegesebb az érzés, tizenegy év, és egy ilyen szezon után". A 33 éves csapatkapitány szerint maguknak köszönhetik a szerencséjüket, máskor, amikor jobban játszottak, többet érdemeltek volna, most viszont nagy lelkierőről tettek tanúbizonyságot.

Petr Čech Drogbát dicsérte, aki fantasztikus gólt lőtt, amikor már senki nem hitt abban, hogy a Chelsea visszajöhet a meccsbe. A 30. születésnapját ünneplő cseh kapus biztos volt abban, hogy legalább egy büntetőt megfog. "Az első háromnál jó irányba mentem, majd kivédtem egyet, utána azt gondoltam 'Miért ne menne még egy?' Amikor láttam Didiert odaállni a tizenegyeshez, azt gondoltam: Így kellett volna lennie 2008-ban is. Amikor belőtte, először életemben, nem tudtam, mit tegyek. Hallottam Didier-t sírni, én is üvöltöttem és sírtam. Hihetetlen volt."

A müncheniek magukat okolják a vereségért: „Egész egyszerűen túl sok lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, nem tudtunk élni a helyzeteinkkel. Normális esetben egy olyan csapat ellen, mint a Chelsea, nem jut ennyi lehetőséghez egy csapat. - fogalmazott Heynckes. - Ha valaki a 83. percben vezetéshez jut, akkor azt az előnyt már illik megtartani."

A büntetőpárbajban rontó Ivica Olić szerint balszerencsések voltak, bár uralták a mérkőzést, de nem tudtak teljesen koncentrálni. Teljesen mindegy, hogy megérdemelte-e a Chelsea vagy sem, övék a trófea, csak gratulálni lehet nekik. A horvát csatár szerint ez az elvesztett döntő jobban fáj, mint a 2010-es, mert akkor nem ők voltak a jobbik csapat, most viszont számos helyzetük volt, kézben tartották a meccset, és otthon is játszottak.

A tizenegyespárbaj:

 

Címkék: chelsea bl döntő drogba 2012 müller robben cech bayer münchen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fordchampions.blog.hu/api/trackback/id/tr794527238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása